Stiprie dzērieni un Tvaika iekārtas (lētākās cenas internetā)

Stiprie dzērieni un Tvaika iekārtas (lētākās cenas internetā)

 Latviski По русский
Forums

Brāgu receptes [ 2 ]

Graudu degvīns

Kvieši, rudzi, mieži vai citi graudi vispirms jāsadiedzē. Jāizvēlas graudi ar labu dīgtspēju, iepriekš apstrādājot tos ar kālija permanganāta šķīdumu.
Graudus vispirms izmērcē siltā ūdenī, pēc tam izber 1,5-2 centimetrus biezā slānī gaišā telpā, pārklāj ar plēvi un periodiski apslaka ar ūdeni. Graudus diedzē apmēram 7 dienas, līdz asni sasniedz 2-3centimetru garumu.
Sadīgušos graudus izžāvē un samaļ miltos. Uzvāra ūdeni un verdošajā ūdenī, pastāvīgi maisot, ieber miltus. Izmaisa, līdz rodas šķidram ķīselim līdzīga masa, apsedz un atstāj uz 10-12 stundām, tad masu atdzesē līdz istabas temperatūrai un pievieno raugu – uz 12 litriem raudzējamās masas apmēram 50 gramus rauga. Siltā vietā raudzē vismaz nedēļu. Kad masa norūgusi, to destilē. Rauga vietā var izmantot sausus zirņus, rūgšanas process tad turpināsies līdz 10 dienām.

10 kg kviešu, 500 gr rauga, 30 litri ūdens.
Kviešus izdiedzē, samaļ vai sagrūž, pievieno ūdeni, raugu un siltā vietā raudzē. Kad rūgšana beigusies, destilē.